Матеріальних цінностей із установи викрадено не було / фото REUTERS

У Луцьку поліція відкрила кримінальне провадження за фактом розбійного нападу на фінансову установу Euro Post, внаслідок чого постраждав співробітник закладу.

Про це УНІАН повідомили у секторі комунікації Головного управління Національної у Волинській області.

«Попередньо встановлено, що зловмисник з предметом, схожим на пістолет, зайшов в установу та скоїв постріл. Одного співробітника закладу поранено. Його доправили до лікарні для надання медичної допомоги, загрози життю та здоров’ю потерпілого не має», - йдеться в повідомленні.

Відео дня

За відомостями поліції, ніяких матеріальних цінностей із установи викрадено не було. 

Слідчі внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 3 ст. 187 Кримінального кодексу України. Йдеться про розбій, поєднаний з проникненням у приміщення.

Зазначається, що зловмисник із місця пригоди втік. В області введено в дію спеціальну поліцейську операцію.

Як повідомила УНІАН лікар-терапевт приймального відділення Луцької міської клінічної лікарні Ольга Косс, постраждалого співробітника установи було госпіталізовано з вогнепальним пораненням вилично-скроневої ділянки. Йому вже зробили операцію, чоловік перебуває у свідомості у стані середньої тяжкості.

За інформацією старшого лікаря Центральної диспетчерської Волинського центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Аркадія Шворака, за словами потерпілого, зловмисник стріляв у нього в його кабінеті.

«Потерпілий запевняє, що не чув пострілу, а відчув різкий біль у правій скроневій ділянці. За його словами, зловмисник вимагав у потерпілого відчинити сейф. Однак грошей забрати він не встиг, адже його налякав відвідувач, який зайшов до приміщення фінустанови. На той час там також перебувала працівниця цієї ж установи, яка від стресу втратила свідомість», - зазначив Шворак.