REUTERS

Офіс генерального прокурора закликав канадську сторону надати наявну інформацію щодо обставин катастрофи українського літака в Ірані.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

«Офіс генерального прокурора звернувся до канадської сторони із проханням надати наявну у канадської сторони інформацію, яка може сприяти розслідуванню кримінального провадження за фактом авіакатастрофи літака авіакомпанії МАУ», - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Читайте такожІран проситиме допомоги в України у розшифруванні "чорних ящиків"

У відомстві відзначили, що під час виступу 9 січня прем’єр-міністром Канади Джастіном Трюдо оприлюднено інформацію, яка може свідчити про наявність у канадської сторони доказів, в тому числі даних розвідувальних органів, щодо можливого враження ракетою літака авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України», що виконував рейс PS752 за маршрутом Тегеран-Київ.

Як повідомляв УНІАН, 8 січня в Ірані розбився літак МАУ, 167 пасажирів і 9 членів екіпажу загинули.

Літак, що виконував рейс PS752 за маршрутом Тегеран-Київ, вилетів з аеропорту о 6.10 за місцевим часом і зник з радарів через кілька хвилин після вильоту.

На борту Boeing 737 перебували 11 громадян України, в тому числі 9 членів екіпажу, а також 82 громадянина Ірану, 63 громадянина Канади, 10 громадян Швеції, четверо громадян Афганістану, троє громадян Німеччини і троє громадян Великої Британії.

Причини трагедії встановлює іранська сторона із залученням, у разі погодження, правоохоронних підрозділів і компетентних органів інших країн. В Ірані також перебуває група українських експертів.

9 січня прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо заявив, що український літак у Тегерані був збитий іранською ракетою.

«Дані вказують на те, що літак був збитий іранською ракетою класу «земля-повітря». Це могло статися ненавмисно. Ця нова інформація посилює потребу в ретельному розслідуванні інциденту. Канада працює зі своїми союзниками, щоб забезпечити ретельне та достовірне розслідування для встановлення причин цієї фатальної катастрофи», – сказав Трюдо на прес-конференції в Оттаві, посилаючись на «низку джерел», включно з канадською розвідкою.