Бійці Нацгвардії введені в прилеглі до Балаклії населені пункти / фото ДСНС

В Балаклейський район Харківської області для забезпечення правопорядку введені підрозділи Національної гвардії.

Про це кореспонденту УНІАН повідомив начальник групи інформації та комунікації східного територіального управління Національної гвардії України Дмитро Образцов.

Читайте такожУ Міноборони повідомляють про розширення площі пожежі у Балаклії

Відео дня

За його словами, бійці Нацгвардії введені в місто Балаклія та прилеглі населені пункти для забезпечення правопорядку та допомоги особам, що евакуюються.

Образцов не уточнив, яка кількість бійців Нацгвардії введена в район.

Як повідомляв УНІАН, вночі 23 березня в результаті пожежі на складі Міноборони в Балаклії почали вибухати боєприпаси. За попередньою інформацією, жертв серед військовослужбовців та цивільного населення немає, але осколкове поранення у скроню отримала 54-річна жінка, яку госпіталізовано.

СБУ кваліфікувала вибухи як диверсію. Також, як повідомив головний військовий прокурор Анатолій Матіос, серед версій виникнення пожежі на складі розглядається службове недбальство. За його словами, згідно з результатами перших допитів, перед пожежею на складі було чутно гул безпілотника, потім почалися вибухи.

Евакуйовано майже 20 тис. жителів Балаклії та довколишніх населених пунктів. «Украерорух» тимчасово закрив небо для польотів у радіусі 40 км. У свою чергу, міністр оборони України Степан Полторак повідомив, що над місцем пожежі у 50-кілометровій зоні закритий повітряний простір для усіх літальних апаратів.

Станом на 13.00, за даними Міноборони, сталося розширення площі пожежі.