Ілюстрація / REUTERS

Співробітники Служби безпеки України перекрили контрабандний канал поставок елітної марихуани до Росії. Як повідомили УНІАН у прес-центрі СБУ, правоохоронці встановили, що наркоділки на замовлення російських клієнтів вирощували канабіс на «плантаціях» у Мелітопольському районі Запорізької області.

Марихуану до Росії відвозили кур’єри залізничним транспортом, оплата за товар надходила організаторам на банківські картки.

Оперативники спецслужби затримали одного з учасників угруповання у поїзді «Харків–Москва» та вилучили 10 пакунків канабісу вагою 7 кг, який спільник-провідник приховав у технічних нішах вагону.

Під час обшуків за місцем проживання організатора наркобізнесу у Броварському районі Київської області співробітники СБУ виявили ще 10 кг готових до збуту наркотиків.

Читайте такожВ Одесі вилучили рекордну партію контрабандного амфетаміну

Одночасно на Запоріжжі правоохоронці ліквідували плантацію марихуани та нарколабораторію. За попередніми оцінками, вартість вилучених наркотиків на «чорному ринку» становити понад 2,5 млн грн.

Двом затриманим зловмисникам оголошено про підозру у скоєнні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 305 та ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України. Триває досудове слідство.