Черги утворюються через карантинні обмеження на інших пунктах пропуску / фото: УНІАН

У Закарпатській області перед пунктом пропуску «Дякове-Халмеу», що на українсько-румунському кордоні, із вчорашнього дня утворилася велика черга з транспортних засобів.

Про це кореспонденту УНІАН повідомили у Закарпатській митниці Держмитслужби України.

Як уточнили у відомстві, перед пунктом пропуску «Дякове-Халмеу» у напрямку «виїзд з України» на сьогоднішній день накопичилось близько 200 пасажирських мікроавтобусів та легкових автомобілів.

Відео дня

«Причина – виїзд, переважно, громадян України на заробітки. Деякі країни ЄС послабили карантинні обмеження, тому громадяни слідують транзитом територією Румунії та Угорщини», - додали на митниці.

У Закарпатській митниці також повідомили, що кількість транспортних засобів, які виїжджають і знаходяться на під’їзді до пункту пропуску, продовжує збільшуватися, адже у громадян відсутній вибір альтернативних маршрутів та місць перетину державного кордону.

«Як відомо, це викликано карантинними обмеженнями встановленими на інших пунктах пропуску суміжних країн», - уточнили у прес-службі відомства.

У повідомленні також зазначено, що Закарпатська митниця Держмитслужби спільно з представниками Мукачівського прикордонного загону ДПСУ вживають заходи щодо уникнення створення черг як перед пунктом пропуску «Дякове», так і на в’їзд в Україну. Зокрема, з цією метою проведені зустрічі з представниками митних та прикордонних органів Румунії щодо прискорення митного та прикордонного контролю, оптимізації розміщення транспортних засобів в зоні накопичення митного посту.

Закарпатська митниця також звернулася до подорожуючих із проханням врахувати зазначену інформацію при виборі пункту пропуску «Дякове-Халмеу» для перетину українсько-румунського кордону та, за можливості, перенести свою подорож, або обирати інші пункти пропуску для перетину державного кордону.

Як повідомляв УНІАН, 20 травня Кабінет міністрів ухвалив рішення про відновлення роботи 66 пунктів пропуску через державний кордон. Мова йде про відновлення повноцінного прикордонного руху на кордоні з Польщею, Угорщиною, Словаччиною, Румунією, Молдовою.