На узбережжі вибухнуло кілька невідомих мін / скриншот

На узбережжі Одеської та Миколаївської областей вибухнуло кілька мін невідомого походження. Як повідомляє оперативне командування "Південь", штормова погода у Чорному морі призвела до підвищення мінної небезпеки.

Зокрема, увечері 25 липня на узбережжя Миколаївської області винесло міну невідомого типу, яка самовільно здетонувала. Внаслідок вибуху пошкоджено кілька десятків вікон в будівлях рекреаційного об’єкту. 

Вранці 26 липня поблизу одного з пляжів Одеської області стався самовільний підрив у воді ще двох мін, тип яких також не вдалось встановити. Наразі про потерпілих не повідомляється. 

Відео дня

Оновлено. Після 15.00 у командуванні "Південь" повідомили, що ще дві міни здетонували в Одеській області: 

"Штормове море продовжує бентежить небезпечними сюрпизами. У тому самому районі, де вибухнули дві попередні, самовільно спрацювала ще одна міна.  Іншу винесло неподалік Одеси на самий уріз води. Внаслідок потужного хвилювання моря стався самовільний підрив", - розповіли військові.

Пошкоджено дачний будинок, люди не постраждали.

Населення просять не наближатися до узбережжя щонайменше на 200 метрів.

"Мінна небезпека узбережжя і прибережних вод надзвичайно висока, посилена наслідками техногенної повені після підриву російськими окупантами Каховської ГЕС. Тоді в море принесло багато вибухонебезпечних предметів. До того ж провокативна поведінка ворога в акваторії Чорного моря може призвести до додаткового збільшення мін", - наголошують у командуванні.

У соціальних мережах з’явилися фото та відео однієї з мін. На світлинах зафіксовані пошкодження, які сталися через вибухи. 

Як повідомляв УНІАН, 26 березня на узбережжя Чорного моря в Одеській області винесло дві міни - одна була знешкоджена військовими, інша вибухнула, що привело до руйнувань прибережних будівель.  

На початку травня ВМС ЗСУ вдалося "перехопити" протикорабельну міну, яку винесло штормом у прибережну зону на Одещині. Імовірно, її зірвало з якорю. 

Нагадаємо, після теракту на Каховської ГЕС у Чорне море потрапило багато ворожих мін, які розмило потоками Дніпра.

Вас також можуть зацікавити новини: