Суд Львова "покарав" військкома, який використовував ЗСУ для будівництва маєтку на Закарпатті / фото Суспільне Львів

Личаківський суд Львова взяв під арешт скандального військкома, якого затримали на Закарпатті 2 серпня за підозрою в експлуатації солдат ЗСУ.

Як встановило слідство, начальник одного з підрозділів РТЦК використовував солдатів для будівництва власного маєтку. Сьогодні йому обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю застави у 805 тисяч гривень, повідомляє "Суспільне". 

Як зазначив під час слухання суддя Роман Грицко, в разі внесення застави підозрюваному дозволять перебувати у своєму населеному пункті без права мати паспорт.

Відео дня

У випадку несплати застави, військком перебуватиме під вартою майже 2 місяці - від 7 серпня по 2 жовтня, уточнив він. 

Суддю на Закарпатті підозрюють в експлуатації ЗСУ 

Нагадаємо, скандал щодо перевищення повноважень з боку одного з начальників Ужгородського районного територіального центру комплектування Закарпатської області "спалахнув" 2 серпня. Тоді подробиці щодо справи розповіли в ДБР.

Виявилося, що військовий комісар міг використовувати ЗСУ для будівництва власного маєтку. 1 серпня правоохоронці провели відповідні обшуку за його місцем проживання та в офісі: тоді, окрім 3 солдатів, які знаходилися на місці будівництва садиби, слідство також знайшло в підозрюваного радянську атрибутику, георгієвські стрічки, а також документи про освіту та офіцерську службу за часів СРСР.

Минулого місяця у гучний скандал також потрапив військком з Рівненької області - його підозрюють у знущанні з підлеглих.

Вас також можуть зацікавити новини: