Працівники ДБР завершили досудове розслідування за фактом трагедії на станції фунікулера у Києві / фото Суспільне

Справу вбивства підлітка на київському фунікулері передано до суду. Підозрюваний перебуває під вартою.

"Київська спеціалізована прокуратура у сфері оборони Центрального регіону скерувала до суду обвинувальний акт стосовно співробітника Управління державної охорони України за фактом вчинення умисного вбивства з хуліганських мотивів (п. 7 ч. 2 ст. 115 Кримінального Кодексу України)", - повідомляють Офіс генерального прокурора у Telegram.

Цьому передувало те, що працівники ДБР завершили досудове розслідування за фактом трагедії на станції фунікулера у Києві, після чого сторона захисту мала час на ознайомлення з матеріалами справи.

Відео дня

Наразі підозрюваний перебуває під вартою.

Вбивство підлітка у фунікулері Києва - головні новини

7 квітня на станції столичного фунікулера виник конфлікт між 30-річним працівником Управління державної охорони (УДО) та групою підлітків. Зокрема, після виходу з вагона на верхній станції правоохоронець штовхнув підлітка. Той впав, розбив головою скло, отримавши смертельний поріз шиї. Неповнолітній помер на місці події.

9 квітня суд обрав запобіжний захід підозрюваному у вбивстві підлітка на станції київського фунікулера - утримання під вартою без права на заставу до 5 червня. За словами свідків інциденту, підозрюваний був у стані алкогольного сп'яніння.

10 квітня у Києві поховали 16-річного Максима Матерухіна, який трагічно загинув на фунікулері 7 квітня.

Вас також можуть зацікавити новини: