Підпалити себе чоловік не встиг / Фото: Нацполіція

У Харкові чоловік намагався підпалити себе в приміщенні ломбарду через невдалу купівлю мобільного телефону.

Подробиці інциденту розповіли в прес-службі поліції Харківщини.

"26 травня о 13:24 у ломбарді, розташованому на вулиці Людвіга Свободи, спрацювала тривожна сигналізація. Чергова пульту централізованого спостереження Управління поліції охорони в Харківській області негайно передала інформацію до найближчого екіпажу поліції охорони", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Читайте такожУ Києві підлітки жорстоко побили пасажира метро – їм оголосили про підозру (відео)

На місці правоохоронці побачили каністру на підлозі та чоловіка із запальничкою в руках. Не гаючи часу, вони схопили його за руки та вивели на вулицю.

"56-річний чоловік поводив себе неадекватно, пручався і погрожував помститись касиру за неробочий телефон, який він начебто купив кілька днів тому саме у цьому ломбарді. На місце також виїжджали керівництво та слідчо-оперативна група Шевченківського відділу поліції та працівники Державної служби України з надзвичайних ситуацій. Поліцейські провели огляд місця, вилучили речові докази та записи з камер відеоспостереження", - розповіли у поліції.

Затриманому загрожує обмеження волі / Фото: Нацполіція

Зазначається, що три дні тому чоловік придбав у даному ломбарді телефон. 26 травня він вирішив його повернути та прийшов до установи. 

"Працівники ломбарду дали чоловіку зразок для написання заяви щодо повернення, але його це не влаштувало. Через годину чоловік повернувся та розлив на себе, підлогу і віконце приміщення горючу рідину з каністри, яку приніс із собою. Завершити задумане йому завадили співробітники Управління поліції охорони, які оперативно прибули на місце через спрацювання тривожної сигналізації. На даний час зловмисник затриманий у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України", - йдеться в повідомленні.

За фактом розпочато кримінальне провадження за статтею про погрозу вбивством. Чоловіку максимально загрожує до двох років обмеження волі.