Чергова аварія у Києві / Скріншот з відео видання "Сегодня"

Дороги Києва продовжують страждати від аварій у тепломережах. Вранці, 27 травня, прорив трубопроводу спричинив підтоплення частини вулиці Антоновича неподалік ТРЦ "Ocean Plaza".

Очевидці виклали кілька роликів у соцмережі.

Уточнюється, що трубу прорвало неподалік метро «Либідська». Як свідчать фото, через аварію затопило частину автошляху, постраждало навіть асфальтне покриття – на місці прориву утворилась кількаметрова глибока яма.

Прес-служба КМДА повідомляє, що у зв’язку з інцидентом по вулиці Антоновича поблизу станції метро «Либідська» рух перекрито. Комунальникам вдалося локалізувати витік води, наразі фахівці приступили до ремонтних робіт.

Читайте такожРосіянин з 25-річним тюремним стажем намагався вдруге нелегально потрапити до України (відео)ОНОВЛЕНО 15:06. За інформацією Київпастранс, через прорив труби затримується громадський транспорт. Деякі тролейбуси змінили маршрут.

  • Затримується рух тролейбусів №1, 12, 50 та автобусів №20, 27, 51, 52
  • Затримується рух тролейбусів №1, 12, 50 та автобусів №20, 27, 51, 52 по вул.Антоновича 176 з технічних причин. На місце направлено відповідальну службу підприємства.
  • Рух тролейбусів №1 організовано до пл.Деміївська, №12 до вул.Саперно-Слобідської, №50 до Деміївської площі, №43 без заїзду на Либідську площу. Рух автобусів м-тів №27, 51, 52 організовано до Деміївської площі, №20 курсує без заїзду на Либідську площу , через вул. Ковпака.

Пошкоджений трубопровід діаметром 1000 мм був введений в експлуатацію в 1987 році.

У коментарі виданню «Сегодня» комунальники пояснили, що прорив стався через тестування теплотраси до опалювального сезону – труба просто не витримала.

ОНОВЛЕНО 15:15. У КП зауважили, що витік води стався поблизу місця пошкодження у січні 2020 року. Тоді на вулиці Антоновича, 176 (біля ТРЦ Ocean Plaza) було виявлено експлуатаційне пошкодження тепломережі під час опалювального сезону.

Подібні інциденти в Києві почастішали з наступом негоди. Так, 20 травня на Голосіївському проспекті у столиці, поряд з Бібліотекою Вернадського, сталася аварія на тепломережі, унаслідок чого утворився потужний фонтан води з-під асфальту.

Причиною таких ситуацій фахівці називають, зокрема, зношеність інженерних мереж. 

Раніше Київ страждав від комунальних аварій на мостах.

Вас також можуть зацікавити новини