СБУ запобігла незаконній приватизації об'єктів, які коштують мільярди гривень / ілюстративне фото facebook.com/SecurSerUkraine

Служба безпеки України запобігла незаконній приватизації гідротехнічних споруд та земельних ділянок державної та комунальної форми власності у Києві та Київській області.

Про це повідомили у прес-центрі СБУ.

За даними СБУ, у 2018 році громадянин України звернувся з офіційним запитом щодо власності ряду гідротехнічних споруд та 12 земельних ділянок.

Відео дня

"Отримавши формальну відповідь, що майно не перебуває у власності жодної юридичної чи фізичної особи, взяв їх на "відповідальне зберігання". Згодом розпочав процедуру приватизації щодо вказаних об’єктів", – йдеться у повідомленні.

Читайте такожНа Дніпропетровщині викрито мільйонну розтрату при закупівлі COVID-апаратуриЗа даним фактом правоохоронці розпочали кримінальне провадження за ч. 2 ст. 364 (Зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Наразі накладено арешт на майно і майнові права на 12 земельних ділянок та гідротехнічних споруд загальною вартістю понад 4,2 млрд грн, які розташовані в Оболонському, Подільському, Деснянському районах Києва та Обухівському і Вишгородському районах Київської області.

Нагадаємо, наприкінці серпня стало відомо, що українській державі повернули кілька земельних ділянок оборонного призначення, які були незаконно привласнені сторонніми особами у трьох областях.