В СБУ розповіли про стан заручників луцького терориста / фото МВС

Стан усіх людей, яких вчора утримував в заручниках озброєний мешканець Луцька Максим Кривош, задовільний. Серед них був 15-річний хлопець та пенсіонерка.

Читайте такожЗвільнені заручники розповіли, як до них ставився луцький терорист

Про це на брифінгу повідомив начальник управління СБУ Волинської області Павло Данюков. За його інформацією, ніхто з заручників не звертався за медичною допомогою.

Відео дня

"Це звичайні люди, які їхали рейсовим автобусом. Від 15 річного хлопця до бабусі, яка була звільнена однією з перших. В лікарню ніхто не звертався, їхній стан задовільний", - розповів він.

Заручники були втомлені, вони провели у спеці закритого автобусу понад 10 годин. Після звільнення їх ще декілька годин допитували правоохоронці.

Нагадаємо, у Луцьку вранці 21 липня озброєний чоловік захопив автобус і взяв у заручники 13 осіб. Правоохоронцям чоловік представився як «Максим Плохой». Його вимоги полягали в тому, що чиновники всіх органів державної влади мали назвати себе «терористами в законі». Він також хотів, щоб президент записав відеозвернення і закликав всіх дивитися фільм «Земляни» 2005 року.

Протягом дня правоохоронці вели переговори зі злочинцем. Увечері терорист був затриманий, 13 заручників звільнено.