Середній розмір лікарняних і декретних в Україні в першому півріччі виріс / фото newsru.co.il

За оперативними підсумками першого півріччя середньоденний розмір допомоги по тимчасовій втраті працездатності, яка фінансується Фондом соціального страхування України (ФССУ) для всіх працюючих, склав 321,23 грн - це на 51,57 грн, або на 19,1% більше, ніж за той же період 2019 року.

Як повідомила прес-служба фонду, середньоденний розмір допомоги по вагітності та пологах, у порівнянні з минулим роком, виріс на 15,8% - з 241,72 грн до 279,8 грн.

Читайте такожФонд соцстрахування тепер фінансує лікарняні та декретні всього за один робочий день

Відео дня

Зазначається, що протягом січня-червня 2020 року Фонд соцстрахування профінансував надання матеріального забезпечення застрахованим особам на суму понад 7,2 млрд грн. Виплати отримали близько 1,4 млн працюючих українців.

Згідно з повідомленням ФССУ, за підсумками першого півріччя витрати на матеріальне забезпечення зросли на 862 млн грн, або на 13,6%, в порівнянні з тим же періодом минулого року.

Як повідомляв УНІАН, Фонд соціального страхування наразі здійснює фінансування заяв-розрахунків на виплату матеріального забезпечення застрахованим особам протягом одного робочого дня, зокрема, в оперативному режимі фінансуються допомоги по тимчасовій втраті працездатності та допомоги по вагітності та пологах.