Харків. 22 квітня. УНІАН. Рішення Харківської облради про вилучення 20 млн. грн. із загальної суми фінансування реконструкції стадіону «Металіст» може мати набагато серйозніші наслідки, ніж це здається з першого погляду.

Як передає кореспондент УНІАН, таку заяву, за інформацією сайту Харківської оьблдержєадміністраціє, додатково зробив заступник губернатора, перший віце-президент Федерації футболу України Сергій СТОРОЖЕНКО у коментраі щодо рішення облради.

С.СТОРОЖЕНКО зазначив, що сьогодні медіапростір України активно моніториться, і рішення щодо «Металіста» стане відомо в штаб-квартирі УЄФА не сьогодні-завтра.

Відео дня

С.СТОРОЖЕНКО також підкреслив, що з урахуванням перемоги на парламентських виборах в Італії Сильвіо БЕРЛУСКОНІ, італійці докладуть максимум зусиль для того, щоб відібрати в України Євро-2012.

«Італія у квітні минулого року не отримала Євро-2012 лише з однієї причини - бійки на стадіонах. Дивлячись на те, що сьогодні відбувається на стадіонах України, плюс неготовність інфраструктури, плюс, зокрема, незрозумілі рішення щодо фінансування спортивних об`єктів. Зрозумійте, БЕРЛУСКОНІ - не хлопчик, і шанс, що випав йому, він використовуватиме», - сказав С.СТОРОЖЕНКО.

Заступник керівника області також повідомив, що облдержадміністрація звернулася до обласної прокуратури з приводу скандального рішення сесії, і сьогодні там займаються цим питанням.

«За 2-3 дні нам стане відомо - чи обґрунтовані наші претензії, чи ні, підтримає нас прокурор області або не підтримає. Якщо ні - ми звертатимемося до Генпрокуратури, до суду. Підемо на те, що стягуватимемо через суд всі борги, які винен Харків обласному бюджету», - заявив С.СТОРОЖЕНКО.

Як повідомляв УНІАН, на сесії 17 квітня депутати облради внесли зміни до обласного бюджету на 2008 р. Було ухвалене рішення перенаправити субвенції в розмірі 37 млн. грн., які планувалося виділити на реконструкцію та ремонтно-відбудовчі роботи стадіону «Металіст» (20 млн. грн.), будинку Держпрому (7 млн. грн.) та обласної філармонії (10 млн. грн.), у бюджет міста Харкова для того, щоб міська рада мала можливість самостійно розпорядитися цими коштами.

Голова Харківської облдержадміністрації Арсен АВАКОВ різко розкритикував рішення сесії обласної ради про перерозподіл бюджетних коштів і заявив, що  Партія регіонів внесла в питання життєзабезпечення області політичний хаос.