Харків. 24 березня. УНІАН. Депутатське об’єднання «За Харківщину» вимагає від міліції пояснень її дій під час недільної перевірки торгового центру «Барабашове».

Як передає кореспондент УНІАН, про це в понеділок на прес-конференції у Харкові заявили народні депутати від фракції Блоку Юлії Тимошенко, члени депутатського об’єднання «За Харківщину» Валерій КАМЧАТНИЙ та Олег ГЕЙМАН.

В.КАМЧАТНИЙ наголосив на неприпустимості силових дій стосовно підприємців з боку міліції. «Те, якими методами це проводилося, викликає занепокоєння», - сказав він.

Відео дня

Депутат вважає, що міліція мала наказ на перевірку саме у такий спосіб.

В.КАМЧАТНИЙ та О.ГЕЙМАН наголосили, що цей інцидент треба негайної перевірити. О.ГЕЙМАН припустив, що ціллю таких акцій є зрив планів з наповнення державного та міського бюджетів.

«Ми будемо просити органи внутрішніх справ, щоб було проведено службову перевірку по цьому інциденту, а присутній там пан ОСТРЯНИН (начальник харківської міської міліції – УНІАН) дав пояснення з приводу форм та методів перевірки», - заявив В.КАМЧАТНИЙ.

Народні депутати зауважили, що в ході даної перевірки працівники органів внутрішніх справ перевищили свої повноваження. «Органи міліції займалися там невластивими їм речами, тобто перевіркою пожежної безпеки, податкової документації тощо», - сказав В.КАМЧАТНИЙ.

Депутати запевнили, що об’єднання «За Харківщину» бере цю справу під свій контроль.

Як повідомляв УНІАН, учора, 22 березня, харківська міліція проводила перевірку законності діяльності підприємців, які працюють у ТЦ «Барабашове». Обурення підприємців викликали методи перевірки, в результаті чого розпочався стихійний мітинг, на якому були присутні близько 4 тисяч робітників ринку.

Як повідомили УНІАН у прес-службі ТЦ «Барабашове», вранці до торгового центру з`їхалися автобуси та десятки легкових автомобілів з працівниками харківської міліції, після чого кілька груп працівників міліції почали рейди на території ринку з метою «пошуку контрафактної продукції та перевірки паспортного режиму». При цьому до адміністрації ТЦ «Барабашове» почали звертатися підприємці із заявами про зникнення товару, а також зі скаргами на загрози та здирство працівників міліції. Також, за даними прес-служби, поява міліції на торгових майданчиках «Шкіра та хутро» й «Дитячі іграшки» мало не переросла в масову бійку.

Прес-служба «Барабашового», оцінила дії міліціонерів на території центру як «незаконні» і «неправомірні» й заявила, що адміністрація ТЦ і юристи міськвиконкому зараз допомагають потерпілим від дій працівників харківської міліції в написанні скарг до прокуратури і судових позовів.