Харків. 15 червня. УНІАН. Голова Харківської облдержадміністрації Михайло ДОБКІН, швидше за все, відмовиться від поїздки до Львова на річницю початку Великої Вітчизняної війни у зв’язку можливим повторенням подій 9 травня.

Як передає кореспондент УНІАН, він заявив журналістам, що сумніви стосовно поїздки до Львова, яку він планував здійснити з ветеранами зі сходу України, виникли після заяв голови партії «Свобода» Олега ТЯГНИБОКА.

«До вчорашнього дня мої плани були абсолютно незмінні. Але вчора я прочитав заяву ТЯГНИБОКА про те, що різні люди (у тому числі й моє прізвище назвав) збираються приїхати і топтатися на кістках безневинно убитих НКВД жителів західних областей України. Це не дослівно, але близько до тексту. Я розумію, під яким соусом з`явилася ця заява, і, швидше за все, 22 червня може стати продовженням 9 травня», - сказав М.ДОБКІН.

Відео дня

Харківський губернатор зазначив, що не хотів би стати «учасником безчинства», яке відбулося у Львові 9 травні цього року. «Ставати посібником безладів, - сказав він, - які, я так розумію, вже закладені в сценарії, я теж не хочу. Мету, яку я ставив, говорячи про поїздку, була абсолютно іншою».

При цьому М.ДОБКІН зазначив, що, попри все, чекає запрошення від своїх львівських друзів.

«Я чекаю запрошення від своїх львівських друзів. Буде запрошення приїхати з конкретною метою (а мета мою вони знають) - я готовий сісти в літак і прилетіти. Якщо мій приїзд ускладнить політичну обстановку в цьому регіоні, я знайду будь-який інший день, коли мене там будуть раді бачити», - сказав М.ДОБКІН.

Як повідомляв УНІАН, одразу після подій у Львові 9 травня 2011 ц.р. М.ДОБКІН виступив із заявою, у якій засудив те, що відбулося в той день у столиці Галичини.