Київ. 28 березня. УНІАН. Голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов буде ставити перед міською радою Києва питання про врегулювання орендних плат за приміщення майстерень для художників.

Про це глава столичної адміністрації повідомив сьогодні в розмові з радником Президента України Ганною Герман, поінформували УНІАН у її прес-службі.

«Ми також домовилися, – повідомила Г.Герман, – що на наступному тижні О.Попов зустрінеться з головами творчих спілок України, і ми разом виробимо ефективні підходи до тих проблем, які турбують творчі колективи».

Відео дня

Г.Герман також зазначила, що Президент України Віктор Янукович теж планує зустрітися з головами національних творчих спілок.

«Ми будемо допомагати творчим людям вирішувати ті питання, які не вирішувалися десятиліттями», – додала радник Президента.

На запитання кореспондента УНІАН, чи в розмові з главою столичної адміністрації порушувалося тема ймовірного закриття Музею Михайла Булгакова в Києві, Г.Герман відповіла: «Олександр Попов запевнив, що Музей Булгакова відкриється за кілька днів. Роботи з впорядкування вулиці, на якій він розташований, будуть прискорені».

Як повідомляв УНІАН, Комісія Київради з питань культури і туризму не підтримала ідею Головного управління комунальної власності Києва приватизувати і продати творчі майстерні Національної спілки художників на Андріївському узвозі, 36-А.

Голова цієї комісії Олександр Бригинець зазначив, що на засіданні комісії представники ГУ комунальної власності повідомили, що художникам спілки, які мають майстерні у зазначеній будівлі, були запропоновані альтернативні приміщення в інших районах Києва.

«Безумовно, забудовники можуть домовитись з кількома художниками, дати їм гроші чи нові майстерні, і відселити їх подалі від узвозу. Але це не справа кількох художників, у яких, як і в кожного з нас, може не вистачити сил боротися, Андріївський узвіз – це справа всього міста, унікальна мистецька вулиця, яку влада намагається перетворити на фешенебельний торговельно-офісний центр. Хтось спитав киян, чи згодні вони втрати останній комплексний осередок культури у Києві?», - наголосив О.Бригинець.

Депутат поінформував, що зазначене звернення управління щодо включення до Програми приватизації комунального майна територіальної громади Києва на 2011-2012 роки шляхом продажу на аукціонах, за конкурсом нежилих приміщень на вул. Андріївський узвіз, 36-А, вже розглядалось на засіданні комісії Київради з питань власності, за рішенням якої питання було направлене на розгляд комісії з питань культури і туризму для надання висновків і пропозицій.