Печінковий торт рецепт / фото: edimdoma.ru

Печінковий торт – це прекрасна закуска не тільки для святкового столу, але і для сімейної трапези.

Торт являє собою листковий пиріг з печінкових коржів, який можна прошарувати абсолютно різними начинками. Найчастіше в якості начинки використовують обсмажені цибулю з морквою, які можна заправити часниковим майонезом і зеленню.

Попри простоту страви - воно виходить дуже смачним, яскравим і красивим, і обов'язково порадує вашу сім'ю.

Печінковий торт / фото: eda-recepty.com

Інструкція приготування печінкового торта

Спочатку необхідно прокрутити печінку на м'ясорубці або в комбайні, щоб вийшов фарш. Потім додати в нього яйця, молоко, сіль, перець і борошно. Після додавання кожного з інгредієнтів фарш потрібно ретельно перемішувати. По консистенції маса повинна вийти текучою.

Потім потрібно змастити сковорідку олією і добре її розігріти. Після цього ополоником вилити печінку і зробити з неї коржі товщиною не більш п'яти міліметрів.

Рецепт печінковий торт / фото: eda.ru

Цибулю важливо нарізати тонкими півкільцями або четвертинками, а моркву перетерти на великій терці. На окремій сковороді обсмажуємо цибулю з морквою.

Далі на тарілку кладемо корж, на нього тонкий шар майонезу, зверху тонким шаром цибулю з морквою, наступний корж, і так далі. Якщо коржів багато, для зручності зробіть два торти, щоб зручно було розрізати. Або зменшити вдвічі кількість потрібних інгредієнтів.

Інгредієнти для печінкового торта

- яловича печінка - 1 кілограм;

- яйце куряче - 3 штуки;

- пшеничне борошно - 350 грамів;

- молоко - 500 мілілітрів;

- цибуля - 2 штуки;

- морква - 2 штуки;

- майонез - 1 банка;

- сіль і чорний молотий перець за смаком.