этот материал доступен на русском

Найніжніше пісочне печиво: як приготувати смачні домашні ласощі

11:24, 10 липня 2020
Свята
11344 0
Розсипчасте пісочне печиво - найкращий рецепт / фото ua.depositphotos.com

Завдяки крихкій структурі ці ласощі дуже розсипчасті й водночас неймовірно ніжні. Пісочне печиво буквально тане в роті та довго не черствіє.

Просте пісочне печиво

  • Масло вершкове (кімнатної температури) - 150 г
  • Борошно - 2 ст. (300 г)
  • Цукор - 5 ст. л.
  • Шоколад для прикраси - за бажанням

Розм'якшене вершкове масло розтерти з 4 столовими ложками цукру. Додати просіяне борошно й швидко зібрати пісочне тісто в кулю. Якщо тісто не збирається, а розсипається, то додати ще 1-2 столові ложки розм'якшеного масла або одну-дві ложки холодної води.

Читайте такожРозсипчасте вівсяне печиво: рецепти апетитної домашньої випічки

Тісто розкачати на посипаному борошном столі в пласт товщиною 1,25 см. Посипати цукром. Вирізати з тіста печиво формочками або ножем. Викласти їх на деко.

Випікати печиво у розігрітій до 180°С духовці впродовж 20 хвилин. Зняти з дека й охолодити на решітці. Готове печиво за бажанням можна прикрасити, зануривши його в розтоплений шоколад.

Печиво "Кураб’є"

  • Борошно - 300 г
  • Вершкове масло - 180 г
  • Яєчні білки - 2 шт.
  • Цукрова пудра - 90 г
  • Ванільний цукор - 10 г
  • Розпушувач - 1 чн.л.
  • Джем - 2 ст.л.

М'яке вершкове масло збити до білого. Додати цукрову пудру та білки, не припиняючи збивати. Далі додати відразу ванільний цукор, борошно та розпушувач.

Як приготувати ніжне пісочне печиво / фото ua.depositphotos.com

Замісити швидко тісто. Набрати тісто в кулінарний мішок, насадка має бути закрита зірка. Вичавити з нього печиво. І відразу відправити в розігріту духовку до 190°С на 10 хвилин.

Готове печиво дістати й одразу в серединку покласти джем. Дати печиву охолонути, після чого можна ласувати ним з чаєм чи кавою.

Американське пісочне печиво з шоколадною крихтою

  • Масло вершкове - 100 г
  • Яйце - 1 шт.
  • Борошно - 200 г (1,5 ст.)
  • Розпушувач - 1 ч. л.
  • Цукор - 100 г
  • Ванільний цукор - 1 ч. л.
  • Шоколад - 100 г

Розтопити вершкове масло, розтерти його з цукром. Вбити яйце та перемішати. Всіяти борошно, додати розпушувач та ванільний цукор.

Читайте такожСмачні рулети з лаваша: рецепти апетитної закуски

Порубати шоколад. Додаємо його до тіста.

Виліпити кружечки. Можна розкачати тісто в пласт і вирізати з нього кружальця. Випікати пісочне печиво з шоколадною крихтою при температурі 190°С приблизно 20-25 хвилин (залежно від духовки), загалом – до готовності.

Читайте новини шоу-бізнесу, гороскопи на каналі УНІАН Lite в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter
Теги: #рецепт