Торт тірамісу - класичний рецепт / 1000.menu/cooking

На карантині у нас з’явилося більше часу на родину і кухню. Тірамісу рецепт можна приготувати й удома, при цьому залучивши до процесу усю родину, адже солодощі нікого не лишають байдужими.

Рецепт Тірамісу водночас легкий у приготуванні й вишуканий у подачі. Не сумнівайтеся, такий десерт сподобається навіть гурманам.

Для Тірамісу класичного рецепта вам знадобиться 500 г маскарпоне, 4 яйця, 5 ст. ложок цукрової пудри, шоколад гіркий за смаком, 300 мл еспресо, 1 стакан марсали і 200 г печива Савоярді.

Відео дня

Спершу збийте вершки та додайте наприкінці трохи цукрової пудри. Розітріть жовтки до білої пінки із пудрою, додайте маскарпоне і добре розмішайте.

Холодний еспресо змішайте з алкоголем. Кожне печиво покладіть на 5 секунд у кавову суміш і покладіть у форму. На савоярді викладіть половину крему, а зверху – другий шар печива, просякнутих кавою. На них викладіть крем, що залишився.

Тірамісу - рецепт Юлії Висоцької / 1000.menu/cooking

Поставте тірамісу на 5-6 годин до холодильника. За цей час крем густішає. Маскарпоне можна замінити густими вершками з ринку.

Перед подачею натріть шоколад прямо на крем. Правильний тірамісу накладають і їдять ложкою, а не ріжуть шматками.

Рецепт Тірамісу без яєць нашвидкуруч складається з 300 г печива Савоярді, 300 г маскарпоне, 300 г жирних вершків, 4 ст. ложок цукрової пудри, 150 г кави, 1 ст. ложки коньяку і 1 ст. ложки какао-порошку.

Перемішайте сир з цукровою пудрою до однорідного стану, окремо – жирні вершки, і додаємо вершки до маси сиру і пудри. Перемішуємо крем акуратно.

Свіжозварену каву перелийте у глибоку тарілку і додайте коньяку чи рому. Туди ж покладіть на 2-3 секунди печиво. Після цього це ж печиво викладіть окремим шаром на деці (можна використати хлібну форму). Покрийте шар печива кремом і розрівняйте.

Наприкінці покрийте тірамісу какао-порошком або тертим шоколадом і покладіть десерт у холодильник на 2-3 години.