Львів. 8 серпня. УНІАН. У Городоцькому районі Львівської області відкриють обеліск в пам'ять про солдатів австро-угорської армії, які загинули під час Першої світової війни. Про це УНІАН повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

Відкриття обеліска, згідно з попередньою домовленістю з ініціатором встановлення цього пам’ятного знаку – Австрійським Чорним Хрестом, відбудеться 9 вересня в с. Керниця Городоцького району. Цього ж дня біля села Керниці буде відкрито облагороджене військове меморіальне кладовище.

Зараз триває організаційна підготовка до відкриття обеліска, зокрема облаштування благоустрою на території масового поховання.

Відео дня

Обеліск виготовлено Австрійським Чорним Хрестом ще в 2009 році – в австрійській провінції Штирія, звідки походило багато вояків, які полягли в битві біля села Керниці.

Цей пам’ятник є символічним подарунком австрійської батьківщини солдатам, які навіки залишилися в українській землі. Довший час Австрійський Чорний Хрест не міг здійснити транспортування пам’ятника в Україну. Лише в липні цього року завдяки скоординованій співпраці городоцької районної влади та австрійської сторони обеліск вдалося доставити в Городок.