У Чернівецькій області річка вийшла з берегів / storozhynets.info

У Чернівецькій області внаслідок сильної зливи, яка випала після обіду 6 червня, річка Дерелуй вийшла з берегів, затопивши вулиці села Великий Кучурів Сторожинецького району.

Читайте такожПогода на вихідні: в Україні буде спекотно, місцями пройдуть дощі з грозами (карта)

Як повідомили кореспонденту УНІАН в управлінні ДСНС в Чернівецькій області, внаслідок вчорашньої стихії підтоплено приблизно 20 присадибних ділянок з житловими будинками і ресторан.

Відео дня

«На вулицях села протікали справжні ріки води», - зазначили у відомстві.

За інформацією рятувальників, приблизно о 22:00 четверга рівень річки Дерелуй повернувся у своє русло, вода зійшла і більше не загрожує місцевим жителям та їхнім будинкам.

Окрім того, внаслідок сильних опадів учора стався карстовий обвал на території пункту пропуску «Мамалига» українсько-молдовського кордону та частково на санітарно-захисній зоні Івано-Франківської дирекції залізничних перевезень Львівської залізниці.

Як повідомили у Чернівецькій ОДА, в разі подальшого обвалу та збільшення його розміру, буде обмежено рух потягів через залізничну колію «Чернівці-Ларга».

Нагадаємо, у ніч на 7 червня внаслідок ускладнення погодних умов (шквалистий вітер, дощ, гроза) через спрацювання системи захисту ліній електропередач було знеструмлено 68 населених пунктів у 5 областях України.