Синоптики попередили про погодні небезпеки / фото УНІАН

Прогноз погоди на сьогодні, 9 грудня, для низки областей України негативний - їм загрожують метеорологічні небезпеки.

У Луганській, Донецькій та Дніпропетровській областях у суботу буде ожеледь, а на дорогах спрогнозована ожеледиця (оголошено І рівень небезпечності, жовтий), попередили в Українському гідрометцентрі. Синоптики додали, що сьогодні у Харківській області спрогнозовано налипання мокрого снігу.

У Івано-Франківській та Закарпатській області утримуватиметься сніголавинна небезпека (II рівень).

Відео дня
Укргідрометцентр попередив про погодні небезпеки / карта facebook.com/UkrHMC

Загалом сьогодні на території нашої держави прогнозується хмарна погода, сніг можливий у північно-східних областях, а на південному східні варто очікувати на мокрий сніг, дощ та ожеледь. На більшій частині нашої землі на дорогах місцями очікується ожеледиця. Вночі й вранці у північних та західних регіонах подекуди можуть бути тумани.

"Температура вночі 2-7° морозу, в Карпатах до 10° морозу, вдень від 4° морозу до 1° тепла; у південній частині вночі та вдень 0-5° тепла, в Криму 4-9° тепла", - зазначили в Укргідрометцентрі.

Гідрометцентр попередив українців про погодні небезпеки / карта facebook.com/UkrHMC

У суботу вітер прогнозується північно-східний, на заході - південно-східний, його швидкість становитиме від 5 до 10 м/с.

Яка сьогодні прогнозувалася погода - синоптик поділився важливою інформацією

В Укргідрометцентрі попереджали, що 8 грудня у більшості східних, центральних та південних регіонів нашої держави буде дощ та сніг, налипання мокрого снігу й ожеледь.

Синоптики зазначали, що на території більшості областей на дорогах можлива ожеледиця. На Закарпатті й Прикарпатті подекуди можливий туман. Найтепліша погода вдень спрогнозована у тимчасово окупованому росіянами Криму - до +11 градусів.

Вас також можуть зацікавити новини: