Кліматичні зміни в Україні пройдуть точку неповернення через десять років, попередила еколог / ілюстративне фото УНІАН

Якщо не вжити низки заходів, то зміни клімату в Україні через десять років, можливо, стануть незворотними.

Нещодавно можна було спостерігати явище, яке свідчить про те, що зараз в нашій країні відбуваються дуже серйозні кліматичні зміни – 19 липня за 30 хвилин випала місячна кількість опадів, розповіла віце-президент Професійної асоціації екологів Валерія Заружко в ефірі телеканалу "Україна 24".

"...За прогнозами експертів, якщо зміни не відбудуться до 2030 року, то, на жаль, (кліматичні процеси – Ред.) будуть незворотними", – зазначила співрозмовниця.

Відео дня

За її словами, щоб незворотні зміни не відбулися, на рівні держави, зокрема, необхідно впровадити систему вторинного використання сировини, а також зменшити рівень викидів в атмосферу.

Читайте такожЧерез 20 років зими в Україні може не бути – синоптик"...ми повинні зменшити викиди в атмосферу. Над цим вже працюють, у нас є нацплан зі скорочення викидів у повітря, який був підписаний в рамках Угоди про асоціацію з ЄС, але, на жаль, не виділені кошти на фінансування цієї програми", – додала експерт.

Раніше директор центру екологічного Консалтингу та аудиту Оксана Волоско-Демків говорила, що в майбутньому в Україні будуть лише посилюватися зливи, паводки, посухи, лісові пожежі, та спекотний період може стати тривалішим.