Західні області України уже котрий день страждають від повеней. В регіонах оголошено штормове попередження через аномального підняття рівнів води у річках. Інтенсивні опади впродовж 22-23 червня призвели до ускладнення ситуації в Івано-Франківській, Чернівецькій, Львівській та Закарпатській областях.

Загалом в Івано-Франківській області затоплено понад 160 населених пунктів, пошкоджено 100 км доріг та зруйновано 19 мостів. Cелище Петрилів Тлумацького району Івано-Франківської області через повінь опинилося повністю відрізаним - заблокованими виявилися 300 осіб.

Читайте такожНа Заході України оголошено штормове попередження через підняття рівнів води у річках

Через сильні зливи відбулося різке підвищення рівня води на річці Тиса, подекуди на 4-5 метрів. На окремих ділянках автомобільних доріг відбулися переливи паводкових вод, затоплення дворогосподарств, відключення енергопостачання, руйнування окремих ділянок автодоріг та водогосподарських об’єктів. Попередня вартість збитків інфраструктурі від негоди на Закарпатті становить 125 млн гривень.

25 червня на заході України через підняття рівнів води у річках оголошено штормове попередження. Синоптики попереджають, що найближчими днями ситуація у Карпатах не поліпшиться. Жителів деяких регіонів закликали зібрати речі та приготуватися до евакуації.