2 грудня у низці областей України будуть дощі, мокрий сніг та сніг / фото ua.depositphotos.com

У суботу, 2 грудня, в Україні очікується нестабільна погода. Місцями на заході і півночі навіть вдень буде невеликий мороз, через що опади тут будуть у вигляді снігу. Разом з тим на сході пройдуть дощі, а на півдні температура підскочить до +13°...+15°. Про це повідомляє Погода УНІАН.

На заході України сьогодні буде похмуро. У більшості областей стовпчики термометрів покажуть -1°...+2°, від чого опади туту будуть у вигляді снігу та мокрого снігу. У Чернівецькій області температура підніметься до +4°, а на Закарпатті, де пройдуть дощі, прогріється до +7°.

На півночі України сьогодні буде найхолодніше. Тут впродовж дня температура не підніметься вище -2°...0°. Повсюдно очікується похмура погода зі снігом.

Відео дня

На сході тепло розподілиться нерівномірно. Найнижча температура буде на Харківщині - близько "нуля", а на решті території повітря прогріється до +5°...+9°. Відповідно в Харківській області сніжитиме, а в Луганській і Донецькій опади будуть у вигляді дощів.

У центральній частині України також будуть спостерігатися температурні контрасти. У Полтавській, Черкаській та Вінницькій областях очікується близько +1°...+2°, а на решті території буде від +5° до +9°. Фаза опадів залежатиме від температури.

На жителів півдня сьогодні чекає суха погода з невеликою хмарністю. Тут традиційно буде найтепліше, +9°...+15°.

2 грудня в Україні будуть температурні контрасти / фото УНІАН

Прикмети погоди 2 грудня

Якщо в цьому дню вже прилетіли птахи з півночі, то холоди будуть ранні.

Вас також можуть зацікавити новини: