В Україні весь тиждень будуть опади / фото Jill Wellington, Pixabay

Найближчого тижня в Україні буде багато опадів. Сніг, мокрий сніг і дощі торкнуться практично всіх областей. Вдень температура підніматиметься до невеликих "плюсів", а вночі очікуються невеликі морози. Під кінець тижня морози посиляться і на заході навіть вдень буде -1°...-5°. Про це свідчать дані Погода УНІАН

У понеділок, 30 січня, в Україні переважатиме похмура і суха погода. Однак опади все ж торкнуться Хмельницької й Донецької областей, а також Криму. Температура по всій країні буде в межах -1°...+3°.

Погода в Україні 30 січня буде відносно сухою / фото УНІАН

А ось завершиться січень мокрою погодою. 31 числа практично по всій Україні буде сніг або мокрий сніг. Суха погода домінуватиме лише в районі Харків - Дніпро - Донецьк - Запоріжжя. Температура без особливих змін. Вдень буде -1°...+3°, а вночі - морози до -2°...-6°.

Відео дня
31 січня в Україні буде багато опадів / фото УНІАН

1 лютого опади в Україні продовжаться, проте їх стане трохи менше. Мокрий сніг та сніг очікуються на заході, півночі та у більшості східних областей. На решті території домінуватиме суха погода з невеликою хмарністю. Температура без особливих змін.

Погода в Україні 1 лютого також буде багатою на опади / фото УНІАН

У четвер, 2 лютого, в Україні потеплішає на градус-два: в центрі і на півдні температура підніматиметься до +3°...+5°. На заході України очікується мокрий сніг, на півночі - сніг і дощі, також опади ймовірні в Донецькій області та в Криму.

2 лютого місцями в Україні трохи потеплішає / фото УНІАН

Перед вихідними, 3 лютого, температура в більшості областей буде від -1° до +2°, на півдні - до +4°. На заході та півночі знову будуть опади у вигляді снігу та мокрого снігу, місцями на сході - сніг, а в Криму дощитиме.

Погода в Україні 3 лютого / фото УНІАН

У суботу, 4 лютого, в Україні очікується найвологіший день цього тижня. Опади накриють майже всю країну. На заході та півночі температура вдень не підніметься вище -2°...-5°, на решті території буде від -1° до +1°, а в Криму - до +3°. 

4 лютого опади накриють майже всю Україну / фото УНІАН

У неділю, 5 лютого, температура в Україні вирівняється: по всій країні вдень буде -1°...+1°, а вночі стовпчики термометрів опускатимуться до -1°...-5°. 

На заході, в більшості північних і східних областей сніжитиме. Також опади ймовірні у Вінницькій області та в Криму.

Погода в Україні 5 січня стабілізується / фото УНІАН

Народні прикмети на тиждень

30 січня - Антона-перезимника. Не вір теплу на Антона - морозно буде.

31 Січня - Афанасія і Кирила. На Афанасія сонце опівдні - весна рання.

1 лютого - Макарій. Якщо в цей день погода ясна, то весна прийде рано. Якщо вночі в небі багато зірок - зима затримається. Також вважалося, що погода в цей день визначає погоду на весь лютий.

2 лютого - Ефімії. Якщо опівдні сонячно, то весна буде ранньою.

3 лютого - Максимів день. Якщо зоря ясна, то скоро прийдуть морози.

4 лютого - Тимофій-полузимник. Про цей день говорили, що вже пройшла половина зими. Саме 4 лютого наступають лютневі морози, в народі - тимофіївські морози.

5 лютого - якщо в цей день птахи сидять на снігу, то буде відлига.

Вас також можуть зацікавити новини: