До кінця тижня в Україні буде багато дощів / фото Anrita, Pixabay

Найближчими днями справжнє весняне тепло накриє майже всю Україну. Найвищі температури очікуються на півдні та сході країни, де стовпчики термометрів покажуть +10°...+15°, але і в інших регіонах України значно потеплішає. Підвищення температура супроводжуватиметься дощами, місцями - з мокрим снігом. В кінці тижня очікується похолодання. Про це свідчать дані Погода УНІАН.

Так, тиждень в Україні розпочнеться з відносно прохолодної погоди. У більшості областей 6 березня стовпчики термометрів покажуть +1°...+6°, лише на півдні повітря прогріється до +7°...+9°. Місцями на північному заході сніжитиме.

6 березня в Україні буде похмуро / фото УНІАН

У вівторок, 7 березня, погода почне змінюватися. Стовпчики термометрів поповзуть вгору. У більшості областей буде +3°...+9°, на півдні - до +9°...+12°. Разом з потеплінням в Україну прийдуть дощі та мокрий сніг. Опади очікуються по всьому Лівобережжю, в центральній частині України, місцями на півдні і біля Карпат.

Відео дня
7 березня в Україні потеплішає і почнуться дощі / фото УНІАН

У середу, 8 березня, в Україні стане ще тепліше. У більшості областей стовпчики термометрів покажуть +8°...+14°, лише місцями на півночі та північному заході буде +4°...+7°. 

Дощі, місцями сильні, накриють західні і північні області, а також зачеплять центральну і південну частини України.

8 березня в Україні буде тепло і дощитиме / фото УНІАН

В середині тижня, 9 березня, температура трохи знизиться. На півночі і заході буде +3°...+9°. У центрі та на сході очікується +6°...+14°, а на півдні як і раніше буде найтепліше, +12°...+15°. Дощі та мокрий сніг сконцентруються на північному заході країни.

9 березня в деяких областях України трохи похолодає / фото УНІАН

Перед вихідними, 10 березня, дощі залишаться лише на сході, а також у Дніпропетровській та Запорізькій областях. Температура в більшості областей триматиметься на рівні +7°...+11°, на півночі прохолодніше, до +3°...+6°, а на півдні стовпчики термометрів покажуть +10°...+14°.

10 березня погода в Україні стабілізується / фото УНІАН

У суботу, 11 березня, Україну накриють дощі та зливи. У більшості областей температура буде від +8° до +12°, а на півдні потеплішає до +10°...+17°.

11 березня по всій Україні дощитиме / фото УНІАН

Наприкінці тижня погода різко зміниться. У неділю похолоднішає до +2°...+9°, на півдні ще затримається тепло до +8°...+15°. Дощі ослабнуть, на півночі і північному заході при зниженні температури очікується сніг або мокрий сніг.

12 березня в Україну прийде похолодання / фото УНІАН

Вас також можуть зацікавити новини: