Погода у Києві / фото УНІАН

Цього року осінь у Києві виявилася набагато вологішою, ніж зазвичай. Про це свідчать дані Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського.

"За вересень-листопад  у Києві випало 206 мм опадів, що дорівнює 137 % кліматичної норми", - повідомили фахівці.

За їх даними, середня температура повітря цьогорічної осені склала +8,8°, що близько до кліматичної норми.

Відео дня

Осінні місяці, крім вересня, були теплішими, ніж звичайно. Особливо теплим був жовтень, який мав найбільше позитивне відхилення у два градуси.

Найхолодніше восени 2022 року у Києві було 20 листопада, коли мінімальна температура під ранок знизилась до -5°, а найтепліше - 18 жовтня, коли максимальна температура досягла +22,1°.

Як повідомляється, метеорологічна осінь у столиці завершилась 16 листопада, а вже наступного дня відбувся стійкий перехід середньодобової температури повітря через 0°С у бік зниження.

Погодні підсумки осені-2022 у Києві / Інфографіка УНІАН

Осінні рекорди у Києві

Як повідомляв Погода УНІАН, жовтень у Києві цього року став одним з найтепліших з 19 століття. Зокрема, середньомісячна температура повітря жовтня у Києві склала +10,6°С, що вище за кліматичну норму на 2 градуси. Це забезпечило йому 13 позицію у рейтингу найтепліших з 1881 року.

3 листопада у Києві випала рекордна кількість опадів: такого не було понад чверть століття.

Загалом листопад у Києві виявився одним з найвологіших з 19 століття. За місяць у столиці випало 115% кліматичної норми опадів.

Вас також можуть зацікавити новини: