Погода у Києві / фото ua.depositphotos.com

Жовтень-2022 у Києві став одним з найтепліших з 1881 року.

Про це повідомляє Центральна геофізична обсерваторія імені Бориса Срезневського.

"Середньомісячна температура повітря жовтня у Києві склала +10,6°С, що вище за кліматичну норму на 2,0°С. Це забезпечило йому 13 позицію у рейтингу найтепліших з 1881 року", - повідомили синоптики.

Відео дня

Як зазначається, цьогорічний жовтень порадував киян бабиним літом, яке тривало, починаючи з 6 числа, чотири дні.

Найтеплішим днем було 18 жовтня, коли максимальна температура  досягла + 22,1°С, а найхолоднішим - 21 жовтня, коли мінімальна температура опустилась під ранок до 0,5°С.

Протягом місяці у Києві випало 44 мм опадів, що становить 96% кліматичної норми.

Яким буде початок листопада в Україні - прогноз Укргідрометцентру

За даними синоптиків, початок листопада в Україні буде сухим, проте очікуються нічні морози, а через кілька днів до нас прийдуть дощі.

Найближчі дві доби в Україні переважатиме антициклон. Ближче до кінця тижня очікуються дощі, а температура зазнаватиме коливань.

За даними синоптиків, 1 та 2 листопада в Україні буде переважно без опадів. Вночі та вранці у західних областях місцями очікується туман.

Потім в Україну прийдуть осінні дощі. За даними Укргідрометцентру, 3 листопада повсюдно, крім західних областей, очікуються невеликі дощі. Вдень у північних та центральних областях пройдуть помірні дощі. Температура вночі становитиме 3-10° тепла, вдень 6-11°, на півдні країни та Закарпатті повітря прогріється до +15°.

Вас також можуть зацікавити новини: