У багатьох ообластях України можливі лісові пожежі / фото REUTERS

Сьогодні та найближчими днями у багатьох областях України можливе виникнення лісових пожеж. Про небезпеку попереджає Український гідрометцентр.

За даними синоптиків, несприятливі погодні умови очікуються у більшості центральних областей, а також місцями у північній та південних частинах.

"12-14 червня в більшості центральних, Одеській, Миколаївській, Рівненській  областях переважатиме надзвичайний рівень пожежної небезпеки", - йдеться у попередженні.

Відео дня

Довідка УНІАН. Надзвичайна пожежна небезпека - погодні умови, за яких поєднання високої температури повітря та сухої погоди призводить до високої ймовірності виникнення та швидкого розповсюдження лісових пожеж.

фото Укргідрометцентр

Помаранчевий туман у Нью-Йорку

Як повідомляв УНІАН, днями Нью-Йорк оповив густий помаранчевий туман. Місцевих жителів закликали носити маски і по можливості не виходити на вулиці.

Згодом стало відомо, що причиною незвичайного явища стали масштабні лісові пожежі у сусідній Канаді, дим від яких дійшов аж до Мексики. За словами чиновників, це створило найгірші умови для повітря в штаті Нью-Йорк за більш ніж 20 років.

Вас також можуть зацікавити новини: