Дощі поки не відступають з України / фото Gabi, Pixabay

В Україні у понеділок, 12 червня, буде хмарна з проясненнями погода, у низці областей очікуються дощі, подекуди - з грозами. Про це йдеться у прогнозі Укргідрометцентру.

У Житомирській, Хмельницькій і Рівненській областях помірні (місцями значні) дощі; на південному-сході, сході країни та Полтавщині дощі. Вночі на Харківщині, Луганщині та Дніпропетровщині місцями значні дощі, подекуди з грозами, на решті території місцями невеликий дощ.

Крім того, синоптики прогнозують, що місцями пориви вітру у нашій країні сягатимуть 15-20 м/с. Також продовжиться похолодання, яке накрило Україну на вихідних, кажуть в УГМЦ:

"Температура вночі у західних та північних +7...+12°, вдень +12...+17°; на решті території вночі +11...+16°, вдень +17...+22°".

У Києві 12 червня хмарно з проясненнями, місцями невеликий дощ. Місцями пориви вітру в 15-20 м/с. Вдень в українській столиці стовпчики термометрів покажуть +14...+16°.

Дощі та прохолода: синоптики дали прогноз погоди в Україні на 12 червня (мапа)

Коли до України прийде потепління

Раніше синоптик Наталка Діденко прогнозувала, що початок тижня в деяких регіонах України буде дощовим та прохолодним як для літа. А вже із середи, 14 червня, розпочнеться потепління у "посвіжілих" областях.

Вас також можуть зацікавити новини: