На початку серпня в Україні дощитиме / фото ua.depositphotos.com

Погода на початку серпня в Україні буде нестійкою. Очікуються значні коливання температури та дощі.

Про це розказав синоптик Ігор Кібальчич, передає meteoprog.

"У першій декаді серпня атмосферні процеси над Україною виявляться динамічно активними та різноманітними. Причиною цього стане формування малорухомого циклону над Лівобережною Україною та Приазов'ям", - пояснив синоптик.

Відео дня

За його словами, вже з понеділка атмосферний тиск почне помітно знижуватись, збільшиться кількість хмарності та місцями розпочнуться опади. Але дощі розподіляться територією нерівномірно.

"Найбільш інтенсивні опади прогнозуються у Приазов'ї, центральних областях та на Донеччині. Ці регіони виявляться під впливом фронту оклюзії та південно-східних повітряних потоків, які з території Кавказу та Азовського моря принесуть вологу. Тому протягом тижня місцями може випасти понад дві місячні норми опадів", - попередив фахівець.

За його прогнозом, температура повітря у перший тиждень серпня буде близькою до норми, але у другій половині тижня і ближче до вихідних помітно підвищиться, переважно у західних та південних областях. Проте, у регіонах, де збережеться циклонічна діяльність та дощі, температурний фон очікується більш комфортним.

Нагадаємо, погода влітку 2022 року може принести українцям чимало сюрпризів. Нас чекає як традиційна для літа спека і посуха, так і сильні грози і пориви шквального вітру. Про те, яким буде літо 2022 в Україні, розповів у своїй книзі народний синоптик Леонід Горбань.

В цілому кліматологи очікують, що це літо буде не таким сухим, як зазвичай. Дощів буде більше, ніж в середньому, що корисно для природи.

Вас також можуть зацікавити новини: