На Ла-Пальмі вирує пожежа / фото Twitter@112canarias

Через лісову пожежу на іспанському острові Ла-Пальма місцева влада змушена була евакуювати щонайменше 500 людей. Пожежа стала першим стихійним лихом на острові після виверження вулкана в 2021 році.

Як повідомляє Reuters, пожежа почалася сьогодні рано вранці в Ель-Пінар-де-Пунтагорда, лісистій місцевості на півночі острова на Канарських островах. В даний час, за даними влади, пожежа вже знищила 11 будинків і близько 140 га території.

Мер Пунтагорди Вісенте Родрігес повідомив іспанському телебаченню, що цей район страждає від затяжної відсутності дощу, як і більша частина Іспанії. Минулого тижня температура в цій місцевості досягла 40 градусів за Цельсієм.

Відео дня

За словами президента Канарських островів Фернандо Клавіхо, кількість людей, яких необхідно буде евакуювати, може збільшитися до 1000 осіб. "Це залежить від того, чи зможемо ми взяти під контроль ці сильні вітри", - сказав Клавіхо.

Він зазначив, що іспанська армія задіяла 150 пожежників, щоб допомогти місцевим бригадам боротися зі стихією. Додаткові бригади пожежників прибувають з острова Тенеріфе.

Виверження вулкана на Ла-Пальмі

У вересні 2021 року понад 2 тис. будівель були зруйновані, а тисячі людей покинули свої домівки, коли з вулкана Кумбре-В'єха почала вивергатися лава.

Виверження вулкана тривало три місяці, і попіл від лави покрив весь острів густим чорним попелом.

Вас також можуть зацікавити новини: