У вересні будуть періоди похолодання і сильних дощів / Фото ua.depositphotos.com

Осінь в Україні цього року почнеться комфортною погодою. Вересень обіцяє бути стабільним.

Про це в коментарі Главреду розповів астролог Влад Росс.

"Температура повітря буде прогріватися до +20...+ 25 градусів, так що літо продовжиться ще й у вересні, як мінімум, до 20-х чисел. 30-градусної спеки у вересні вже не буде, але до +25 градусів на півдні України температура цілком може підніматися, в центральній частині – приблизно +20...+25 градусів", - розповів астролог.

Однак, за його словами, на зміну теплу часом приходитимуть різкі похолодання на кілька днів, або, наприклад, вночі температура опускатиметься до +5...+8 градусів.

Як повідомляється, астролог прогнозує, що осінь у 2021 році прийде із запізненням приблизно на місяць.

Читайте такожСпека не залишає Україну: сьогодні буде до + 35° (карта)

Що стосується опадів у вересні, то Влад Росс прогнозує мінливу ситуацію.

"Через те, що Юпітер повернувся в знак Водолія, в плані опадів ситуація у вересні буде мінлива: тиждень без дощу може змінюватися періодом з опадами, тому що буде налітати несподіваний циклон. Раптово на два-три дні в Україні можуть прилітати ураганні вітри з дощем. Одним словом, непередбачувані погодні явища", - зазначив він.

Астролог також прогнозує, що у вересні дутимуть поривчасті вітри

"Вітер часом буде настільки сильним, що я б не радив залишати машини під деревами, тому що дерева будуть падати", – сказав він.

Погода в вересні

Як повідомляв Погода УНІАН, Вересень в Україні буде майже в межах кліматичної норми.

За даними Укргідрометцентру, середня місячна температура буде на рівні 14-18°, в Карпатах 11-12°. При цьому середня місячна температура повітря у вересні зазвичай становить 13-17°, тобто температура у вересні цього року буде близькою до кліматичної норми.

"Місячна кількість опадів очікується 34-70 мм, в Карпатах місцями 87-103 мм, що в межах кліматичної норми", - повідомили в Укргідрометцентрі.