Синоптик прогнозує поступове похолодання в Україні / фото ua.depositphotos.com

Сьогодні, 13 лютого, в Україні ще буде тепло, але надалі температура поступово знижуватиметься - найближчим часом потепління в Україні вже не буде. Про це розказала відомий синоптик Наталка Діденко.

За її даними, сьогодні вдень очікується +6...+11, на півдні повітря прогріється до +9...+14,а  в Криму - до +15...+17 градусів.

"Це тепло розмиється дощами, які переважатимуть у вівторок у більшості областей України", - каже Наталка Діденко.

Відео дня

Вона також зауважила, що тумани підсилюватимуть вологість, а на дорогах зменшуватимуть видимість, тому водіям слід вмикати фари.

"Вітру сильного не буде, проте в туманній оцій ситуації це загрозливо, особливо на жвавих автотрасах та у великих містах. Бо шкідливі речовини, дими та інші домішки безперешкодно приліплятимуться до крапельок вологи, як рибки-причепи, і нападатимуть на наші бронхи й легені. Тут можна й про маски пригадати", - порадила синоптик.

За її словами, у Києві 13 лютого буде вогко, мокро й туманно. Температура повітря вдень становитиме +8...+10 градусів.

"Надалі по тижню поступово холоднішатиме. Прориву тепла не видно, але його й не повинно поки що бути - зима, лютий", - повідомила Наталка Діденко.

В Україну йде похолодання

За даними Погода УНІАН, до 15 лютого в Україні зберігатиметься тепла погода з періодичними опадами у вигляді дощів. З 15 числа температура різко знизиться - повернуться морози, місцями вночі буде до -10...-12°, а дощі перетворяться на сніг та мокрий сніг.

Вас також можуть зацікавити новини: