В Україні очікується підвищення температури / фото УНІАН

Цього тижня, попри морозні вихідні, погода в Україні ставатиме ещо м'якшою. Про це розказали в Укргідрометцентрі. За даними синоптиків, очікується зниження атмосферного тиску та опади різної фази.

Найближчі кілька днів більшість областей буде без опадів, проте у четвер та п'ятницю у західних, північних та частково центральних областях очікуються опади змішаної фази - сніг, мокрий сніг, подекуди навіть з дощем.

Так, за даними синоптиків, 21 грудня у східних, Дніпропетровській, Полтавській областях очікується помірний, вночі і у більшості північних областей невеликий сніг.

Відео дня

Вдень 22 грудня у західних, північних та місцями центральних областях очікується помірний дощ та мокрий сніг, на решті території без опадів; температура вночі 0-6° морозу, в Карпатах 21 грудня 9-14° морозу, вдень від 1° морозу до 6° тепла, в четвер у південній частині до плюс 10°.

Також, за даними Укргідрометцентру, на дорогах західних та північних областей місцями буде ожеледиця.

В Україні очікується потепління

За прогнозом синоптика Ігоря Кібальчича, цього тижня Україну накриє тепла, як для грудня, погода. Температура очікується вищою за кліматичну норму.

Синоптик Наталка Діденко прогнозує, що вже сьогодні, 20 грудня, в Україну прийде відлига, очікуються невеликі "плюси".

Про потепління в Україні світчать й дані Погода УНІАН. Згідно з прогнозом, у більшості областей до кінця тижня "плюс" буде як вдень, так і вночі. Місцями потеплішає до +7...+10 градусів.

Вас також можуть зацікавити новини: