До кінця тижня в Україні сильно потеплішає / фото pixabay

Найближчого тижня в Україні очікується відлига. Після сильних морозів стовпчики термометрів знову поповзуть вгору. У більшості областей до кінця тижня "плюс" буде як вдень, так і вночі. Місцями потеплішає до +7°...+10°. Також протягом тижня очікуються періодичні опади. Про це свідчать дані Погода УНІАН

Так, у понеділок в Україні все ще буде морозна, але суха погода. Вдень по всій країні буде від -1° до -5°. У багатьох областях очікується ясна і безхмарна погода.

Погода в Україні 19 грудня / фото УНІАН

У вівторок, 20 грудня, почнеться потепління. У більшості областей вдень температура підніметься до 0°...+2°, лише на півночі ще затримаються невеликі морози. Сонця стане менше, а на півночі і північному заході очікуються опади у вигляді снігу і мокрого снігу.

Відео дня
Погода в Україні 20 грудня / фото УНІАН

У середу, 21 грудня, сильних морозів в Україні не буде вже навіть вночі. У темний час доби очікується від -3° до +1°. Вдень же стовпчики термометрів покажуть +1°...+3°, а на півдні повітря прогріється до +4°...+6°. В окремих областях на північному сході можливий сніг.

Погода в Україні 21 грудня / фото УНІАН

У четвер, 22 грудня, температура в Україні продовжить поступово підвищуватися. Вдень у більшості областей буде +1°...+4°, а на півдні та південному сході стовпчики термометрів покажуть +4°...+8°. Невеликі дощі пройдуть в північній частині країни.

Погода в Україні 22 грудня / фото УНІАН

Перед вихідними в Україні стане ще тепліше. У багатьох областях температура підніматиметься до +4°...+7°, а в Херсонській та Чернівецькій областях можливе - до +8°...+9°. У п'ятницю в Україні домінуватиме невелика хмарність, на заході та півночі - дощі.

Погода в Україні 23 грудня / фото УНІАН

На вихідних в Україні очікується тепла, але мокра погода. У більшості областей пройдуть дощі, місцями - сильні. У неділю очікується деяке зниження температури, проте в Криму потеплішає до +10°. 

Погода в Україні 24 грудня / фото УНІАН
Погода в Україні 25 грудня / фото УНІАН

Народні прикмети на тиждень

19 грудня - Миколи Чудотворця 19 грудня. Якщо на Миколая слід замітає - дорозі не стояти.

20 грудня - День Амвросія. Прийшов Амвросій - свята відкинув. Це означало, що до Різдва свят більше не буде.

21 грудня - день Потапія і Анфіси-майстрині. Якщо синиці починають з ранку пищати - вночі буде мороз, а якщо ховаються під дах - до хуртовини.

22 грудня - Анни. Це найкоротший день у році. У цей день дивилися, скільки навалило снігу. Якщо до самого паркану, то літо буде погане, а якщо залишився хоч невеликий проміжок, то бути урожаю.

23 грудня - День Євграфа і Міни. Якщо на Євграфа йде сніг - вся весна буде дощовою.

24 грудня - Данила й Никона. Якщо сонце з "вухами" - відблисками з боків - бути морозам.

25 грудня - Спиридона сонцевороту. Якщо на Спиридона світло, то Новий рік буде морозни, ясним, а якщо похмуро і на деревах іній - похмурим і теплим.

Вас також можуть зацікавити новини: