Синоптик попереджає про зимову негоду в Україні / фото Ryan Minion / Pixabay

В Україні очікується складна зимова погода з опадами, потужними морозами та штормовим вітром. Негода вируватиме кілька днів поспіль. Про це каже відомий синоптик Наталка Діденко.

"7-8-9 січня в Україні - ускладнення погодних умов!" - зазначає вона.

За її прогнозом, очікується похолодання вдень до -8...-12 градусів, вночі до -10...-17, на півночі місцями температура впаде до -18...-22 градусів. В центрі, на заході, сході та в південній частині України очікується сніг, мокрий сніг, на півдні - з дощем, ожеледь, налипання мокрого снігу, сильний штормовий вітер.

Відео дня

"Відкладіть поки що необов'язкові поїздки на далекі відстані... Метеопатам - приготувати пігулки від головного болю та стрибків артеріального тиску", - порадила синоптик.

Синоптик прогнозує потужну негоду по всій Україні: до чого готуватись

Синоптик Ігор Кібальчич каже, що в кінці першої декади січня Україна опиниться під впливом арктичного холоду. За його даними, вже ввечері 6 січня температура у північних областях та на Поліссі становитиме -8…-13 °С, а вранці 7 січня на крайній півночі Чернігівської та Сумської областей стовпчики термометрів впадуть до -20...-24°С. Згодом похолодання розповсюдиться по Україні, а з 9 по 12 січня охопить також і південні області.

Вас також можуть зацікавити новини: