Найближчими днями в Україні буде тепло, але часом йтимуть дощі / фото Rajesh Balouria/Pixabay

Після спекотних вихідних поточний тиждень приготував для українців більш сприятливу погоду. Про це повідомляє Український гідрометцентр.

За даними синоптиків, найближчими днями над нашою країною пануватиме нестійка атмосфера. Очікується чергування сонячної та дощової погоди й доволі комфортні значення температури.

Зокрема, за даними Укргідрометцентру, сьогодні у західних, у більшості центральних, Житомирській та Одеській областях місцями пройде короткочасний дощ та гроза. На решті території буде без опадів. Температура вдень становитиме 21-26°, в західних областях 17- 22°, а на південному сході та сході країни розігріє до 27-32°.

Відео дня

9 серпня короткочасні дощі з грозами очікуються вночі у центральних та північних областях, вдень - на північному сході та на крайньому заході країни.

10 серпня в західній частині пройдуть короткочасні дощі та грози, а на решті території збережеться погода без опадів. Температура суттєво не зміниться.

Вітер очікується південно-західний з переходом на північний, його швидкість становитиме 5-10 м/с.

11 серпня прогнозуються короткочасні дощі та грози. Лише вночі у північних, а вдень у західних та південних областях буде без опадів.

Зміна погоди в Україні - що відомо

З понеділка, 7 серпня, в Україні стало прохолодніше. Синоптик Ігор Кібальчич пояснив, що над Балтійським морем сформувався активний циклон "Zacharías". Його холодний фронт пройшов через Україну й приніс нам довгоочікуване похолодання.

Температурне тло, за даними синоптика, опуститься в середньому на 6-8 °С. Лише у Приазов'ї та на крайньому сході ще буде доволі спекотно.

Вас також можуть зацікавити новини: