По США пронісся ураган \ скріншот

У США 27 людей стали жертвами урагану "Іен", який завдав найсильніших руйнувань у Флориді, після чого обрушився на Південну і Північну Кароліну і загрожує Джорджії.

Хоча ураган ослаб і вже класифікується як тропічний циклон, це навряд чи втішає жителів Південної Кароліни, де в п'ятницю жителі близько півтора мільйонів будинків залишилися без електрики в результаті зливових дощів і найсильніших поривів вітру. В результаті повені були затоплені частини історичного міста Чарльстон, передає Бі-бі-сі.

За даними Національного центру США зі стеження за ураганами (NHC)," Іен " зараз знаходиться в 70 км на північ-схід від Флоренції, штат Південна Кароліна, і хоча він продовжує слабшати, швидкість вітру в ньому як і раніше досягає 90 км/год.

Відео дня

"Загроза небезпечної штормової погоди, паводків і ураганного вітру зберігається", - йдеться в заяві NHC.

У Флориді, по якій ураган пронісся з середи на четвер, зараз оцінюють масштаби руйнувань (очікується, що сума перевищить $40 млрд) і число загиблих.

Поки відомо про 27 жертв урагану, але точне число ще належить підрахувати, оскільки "Іен" поки не стих, а близько 10 тис. осіб залишаються неврахованими: вони або пропали безвісти, або ховаються від негоди в місцях, де немає зв'язку і електрики.

"Будинки старої забудови були ненадійними, їх змивало в море, і якщо там хтось вирішив сховатися, їх шанси на виживання будуть низькими", - зазначив губернатор Флориди Рон Десантіс.

Ураган "Іен"

У Флориду "Іен" прибув з Куби - по острову ураган пройшовся ще у вівторок, залишивши без електрики 11 млн осіб. І в багатьох районах світла немає досі. Десятки тисяч людей були евакуйовані або втекли. Ураган спричинив повінь і пошкодив будинки. Швидкість вітру перевищувала 200 км/год.

У міру наближення до Флориди ураган посилився. Повідомлялося, що "Іен" викликав небезпечні для життя штормові нагони - хвилі, гнані вздовж узбережжя висотою до 3,7 м. 

Вас також можуть зацікавити новини: