Єпіфанцеву звільнили / фото dpchas.com.ua

Мер Дніпра Борис Філатов звільнив свого заступника Світлану Єпіфанцеву через провокаційні висловлювання щодо статусу державної мови в Україні та порушення етики держслужбовця.

Як повідомили УНІАН у прес-службі міської ради, розпорядження щодо звільнення чиновниці за угодою сторін Філатов підписав сьогодні, 28 лютого.

За словами мера, він вдячний колишній заступниці за допомогу у створенні коаліції у Дніпровській міськраді. Однак її сварки та нескінченне з'ясування стосунків з іншими працівниками виконкому «поклали край його терпінню». Останньою краплею стала необґрунтована критика державної мовної політики.

Відео дня

Читайте такожЖителі Дніпра позитивно оцінили діяльність Філатова на посаді мера - опитування«Таким, як Єпіфанцева, котрі відчули себе недоторканними, невтямки, що публічне розмірковування чиновника про статус державної мови як мінімум роз’єднує між собою територіальні громади, а як максимум – порушує крихку стабільність у країні. Тому мої підлеглі не говоритимуть привселюдно про мовну політику, про те, який у Києві поганий уряд, а також не даватимуть оцінок керівникам держави», – написав Філатов на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook.

Раніше Єпіфанцева написала на своїй сторінці в Facebook про нібито закриття кінотеатрів у Дніпрі через їхню неприбутковість у зв’язку з показом фільмів виключно українською мовою. Згодом вона видалила свій допис.

Нагадаємо, у міськраді Дніпра Світлана Єпіфанцева почала працювати на початку 2016 року.