У МЗС РФ заявили про "репресивну політику України" щодо пропагандистів / фото mskbest.ru

У МЗС РФ назвали висилку з України кореспондента «Росія 24» «тоталітарними практиками придушення інакомислення».

Як передає кореспондент УНІАН у РФ, про це заявила офіційний речник МЗС Росії Марія Захарова.

«17 березня Служба безпеки України заявила про висилку чергового російського журналіста - кореспондента телеканалу «Росія 24» Наталії Гончарової з трирічною забороною на в'їзд до країни. Приводом для цього обурливого акту стала нібито підготовка провокаційних матеріалів, що спотворювали образ України і завдавали шкоди її міжнародному авторитету», - сказала Захарова.

Відео дня

Читайте такожРосійське МЗС стверджує, що ні СРСР, ні Росія не розробляли "Новачок"

На її думку, такі дії української влади, «спрямовані на тотальну зачистку інформаційного простору країни, повністю дискредитують Україну як члена міжнародної спільноти».

«З подачі Києва у XXI столітті в Європі практикуються гірші тоталітарні практики придушення інакомислення», - сказала Захарова.

«Наголошуємо, що українські ЗМІ користуються в Росії повною професійною свободою дій, і ми вимагаємо аналогічного ставлення до вітчизняних медіапрацівників в Україні», - додала вона.

Захарова закликала міжнародну спільноту, профільні міжнародні інституції та неурядові організації рішуче засудити «репресивну політику України стосовно засобів масової інформації».