Клімкін прокоментував заяву Трампа про намір здійснити ракетний удар в Сирії / фото УНІАН

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін прокоментував заяву президента Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп про намір здійснити ракетний удар в Сирії у відповідь на хімічну атаку в місті Дума.

Про це глава українського зовнішньополітичного відомства написав у мікроблозі Twitter.

"Як правило, я не роблю ретвіти, але тут не втримався. Саме такою мовою і треба говорити з Росією", - повідомив Клімкін, прокоментувавши заяву Трампа про намір здійснити ракетний удар в Сирії.

Відео дня

Читайте такожРосійська відповідь Штатам: Трампа позбавили звання почесного "козака" і пообіцяли "спалити" його опудало

Як повідомляв УНІАН, Трамп обіцяє здійснити ракетний удар в Сирії через хімічну атаку в місті Дума, в результаті якої загинуло багато людей. Так він відповів на заяву посла РФ в Лівані Олександра Засипкіна ліванському телеканалу "Аль-Манар" про те, що Росія залишає за собою право збивати всі ракети і знищувати джерела вогню в разі агресії США проти Сирії.

Президент США заявив, що відносини з Російською Федерацією стали гіршими, ніж були за часи "холодної війни".

7 квітня кілька моніторингових і медичних груп, які працюють в Сирії, заявили про хімічну атаку в місті Дума.

За різними даними, в результаті атаки загинули від 70 до 75 осіб, ще близько тисячі постраждали. Припускають, що жертв могло бути набагато більше. У деяких постраждалих спостерігалися симптоми, характерні при ураженні хлором або нервово-паралітичним газом.

Повідомлялося, що вертоліт скинув в Думі бомбу, яка містила зарин.

При цьому влада Сирії інформацію про хімічну атаку назвала сфабрикованою.

Місто Дума залишається останнім оплотом повстанців у Східній Гуті. Воно оточене сирійськими військами, яким надають підтримку і російські сили. Під час переговорів з Москвою повстанці намагалися добитися права залишитися в місті як місцеві сили безпеки. Однак в п'ятницю, 6 квітня, переговори зайшли в глухий кут, і на місто розпочався масштабний наступ за підтримки авіації й артилерії.