Петро Порошенко / REUTERS

Президент Петро Порошенко привітав рішення Ради Євросоюзу про запровадження санкцій проти п’яти осіб, відповідальних за незаконне проведення виборів президента РФ в Криму.

Читайте такожДжемілєв назвав два варіанти повернення Криму Україні: відхід Путіна або розпад Росії

Про це Порошенко написав у соціальній мережі Facebook. «Вітаю офіційне рішення Ради ЄС про запровадження санкцій проти п’яти осіб, відповідальних за незаконне проведення виборів президента РФ в тимчасово окупованому Криму та Севастополі», - зазначив він.

Відео дня

За словами президента, «покарання за будь-які незаконні дії проти суверенітету та територіальної цілісності України є неминучим».

Порошенко відзначив, що його зустрічі в німецькому місті Аахен з лідерами ЄС, Франції, Німеччини чітко підтвердили, що тема деокупації та відновлення суверенітету України над Кримом є одним з нагальних пріоритетів європейського порядку денного.

Як повідомляв УНІАН, в кінці квітня ЗМІ писали, що Євросоюз має намір заморозити активи п'яти росіян, відповідальних за проведення виборів президента РФ в тимчасово окупованому Криму 18 березня.

При цьому у Міністерстві закордонних справ України заявляли, що наполягатимуть на запровадженні санкцій проти усіх організаторів виборів.