Умеров розповів, як окупанти прорахувалися з Кримським мостом / фото Instagram anton_astrey

Кримський міст, який з'єднав Росію з анексованим півостровом, став для окупантів "мостом у нікуди", а величезні кошти, витрачені на його спорудження, не окупляться.

Таку думку висловив в ефірі ObozTV заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умеров.

Він прокоментував інформацію про те, що міст через Керченську протоку був побудований за небувалу для подібних споруд суму.

Відео дня

"Починалося все з невеликої суми, і потім дуже часто з'являлася інформація, що вартість Кримського мосту збільшується (від 50 до 300 млрд рублів – ред.)... Тут дуже велика корупційна складова, так само, як і в будь-яких дорожніх роботах, у будівництві мостів відкати дуже великі. Тим більше, будував друг Путіна (олігарх Аркадій Ротенберг – ред.)", - сказав заступник глави Меджлісу.

Читайте такожАмериканське видання відповіло Росії після заклику журналіста підірвати Кримський міст

За його словами, "практично, це міст в нікуди, міст у глухий кут".

"Такі величезні кошти витратили на те, щоб на невелику територію, якою є Кримський півострів, завести у глухий кут... Бо далі в бік Херсона дороги практично немає", - пояснив Він.

"Економічно цей міст навряд чи найближчим часом виправдає себе. Його будували швидше за все не з економічних міркувань, а з суто політичних. Ну, і звичайно, з метою вилучення великих коштів з бюджету", - вважає представник Меджлісу.

Як зазначив Умеров, туристам, які будуть їхати з Росії на автомобілях, "стане трохи легше доїхати до Криму, але Крим їх з розпростертими обіймами не чекає, там зараз ціни вищі, ніж у Москві".

Як повідомляв УНІАН, Міністерство екології та природних ресурсів України вивчає матеріали для подачі чергового міжнародного позову проти Росії щодо будівництва Керченського мосту, який з'єднує материкову частину РФ з анексованим українським Кримом.