У Раді обговорюють оновлення складу ЦВК / фото УНІАН

На нараді у голови Верховної Ради України Андрія Парубія обговорюється варіант відправити у відставку усіх 15 членів Центральної виборчої комісії.

Як передає кореспондент УНІАН, про це журналістам сказав заступник голови фракції «Блок Петра Порошенка» Олексій Гончаренко.

Читайте такожЛуценко заявила, що боязнь нардепів голосувати за ЦВК пов'язана зі страхом нових виборів

Відео дня

«Зараз відбувається нарада у голови Верховної Ради Андрій Парубія. І можу вам сказати, що там обговорюються якісь такі екзотичні варіанти, наприклад, щоб зараз зібрати 300 голосів і взагалі розформувати повністю Центральну виборчу комісію. Тобто, усі 15 членів - усіх їх відправити у відставку», - повідомив він.

Як нагадав Гончаренко, двоє нинішніх членів ЦВК «зайшли туди вже після Революції гідності». «Це люди-патріоти, до яких немає жодних питань. Тому наша фракція, звичайно, не підтримує таку екзотику. Наша фракція підтримує розгляд цього питання за законом», - наголосив він.

За словами Гончаренка, «БПП» вимагає, аби парламент відправив у відставку 13 членів ЦВК, після чого розпочав розгляд кандидатур на посади членів ЦВК.