Поляки ілюструють "злочини українських націоналістів" знімками знищеного Армією Крайовою українського села / фото radio24.ua

Канцелярія прем'єр-міністра Польщі Матеуша Моравецького проілюструвала "злочини українських націоналістів на Волині" фотографією знищеного поляками українського села.

Про це у Facebook повідомив директор Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович. Він зазначив, що на фото знищене польськими вояками Армії Крайової українське село Сагринь.

Читайте такожПорошенко закликав Польщу переглянути скандальний закон про інститут національної пам'яті (фото, відео)

Відео дня

"І це та історична правда, про яку так часто говорять польські політики?", - зазначив В'ятрович.

Волинська трагедія - обопільні етнічні чистки українського і польського населення, здійснені Українською Повстанською Армією і польською Армією Крайовою з участю польських батальйонів Шуцманшафт і радянських партизанів у 1943 році під час Другої світової війни на Волині.

Як відомо, Сагринь - це польське село Грубешовського повіту Люблінського воєводства, в межах української етнічної території Холмщина. Українські жителі Сагрині були знищені підрозділами Польської Армії Крайової та Батальйонів Хлопських 10 березня 1944 року. На православному цвинтарі в Сагрині споруджено пам'ятний хрест, на монументі викарбувані прізвища 660 українців, які вдалося встановити.