vgorode.ua

Як передає кореспондент УНІАН, ялинку відкрив і дав старт новорічним та різдвяним заходам міський голова Геннадій Труханов. Він привітав присутніх з Днем Святого Миколая, наступаючим Новим роком та Різдвом Христовим. 

«Сьогодні такий день, що якщо хтось з нас чогось дуже захоче і попросить, то Святий Миколай обов`язково допоможе втілитися мрії в реальність. Головне - вірити в диво, і воно обов`язково відбудеться», - сказав Труханов. 

На площі відбулася театралізована вистава про Святого Миколая, в якій взяли участь вихованці Дитячої театральної школи та ансамблю «Anima». Розважальна програма продовжилась святковим хороводом навколо головної новорічної ялинки міста, подарунками та дитячою дискотекою. 

Відео дня

Читайте такожНа Софійській площі Києва урочисто відкрили головну новорічну ялинку країни (фоторепортаж)

Висота ялинки з верхівкою становить 20 метрів, ширина - 9 метрів. Зібрана вона з металевого каркасу та штучної хвої, виготовленої з італійської сировини. 

Ялинка увінчана синьо-жовтої багатокінечною зіркою і прикрашена білими сніжинками та світлодіодними іграшками у формі куль. Головна прикраса складається з гірлянд і дюролайту (прозорий шнур з розташованими усередині світлодіодами), загальна протяжність яких становить близько 4-х кілометрів. 100 тис. світлодіодів горять трьома основними кольорами: зеленим, синім і золотистим (тепло-білим).