Будапешт вважає безпідставним видворення свого консула з Берегового / фото news.church.ua

Будапешт невдоволений зволіканням Києва зі схваленням кандидатури нового угорського посла в Україні.

Про це заявив прес-секретар МЗС Угорщини Тамаш Менцер у п’ятницю вранці в ефірі каналу М1, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Magyar Midok.

Менцер назвав "недружнім жестом" той факт, що Київ протягом багатьох місяців затягує із офіційним погодженням кандидатури угорського посла.

Відео дня

Як відомо, новим посланником Будапешта в Україні повинен стати один із найвищих за рангом угорських дипломатів, державний секретар МЗС Іштван Ійдярто. Для його призначення Україна повинна погодити його кандидатуру – видати агреман.

Читайте також"Реакція Угорщини абсолютно неадекватна": Клімкін прокоментував висилку українського консула в Будапешті

Менцер окремо поскаржився, що в Україні триває залякування угорської меншини і висловив жаль з приводу відсутності критики дій Києва серед держав ЄС, партнерів Угорщини. Він зазначив, що недотримання прав меншин Україною - не винятково угорсько-українська, а міжнародна проблема.

Менцер підтвердив позицію Угорщини, згідно з якою Будапешт вважає безпідставним видворення свого консула з Берегового через "паспортний скандал". Мовляв, в Україні не передбачене покарання за подвійне громадянство. До того ж, за його словами, подвійне громадянство є однією із європейських цінностей.

Як повідомляв УНІАН, 4 жовтня консула Угорщини у місті Берегове оголошено персоною нон грата. Він має залишити територію України впродовж наступних 72 годин. У відповідь на це Угорщина заявила про вислання українського консула у Будапешті.